Το παιδικό εμβόλιο ιλαράς-παρωτίτιδας-ερυθράς δεν ενέχει κίνδυνο αυτισμού

Το παιδικό εμβόλιο ιλαράς-παρωτίτιδας-ερυθράς δεν ενέχει κίνδυνο αυτισμού

Μια μεγάλη μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Annals of Internal Medicine, επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι δεν υπάρχει συσχετισμός του τριπλού εμβολίου ιλαράς-παρωτίτιδας-ερυθράς (γνωστό διεθνώς ως MMR) και της διάγνωσης του αυτισμού.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα μητρώων της Δανίας για να εξετάσουν περίπου 660.000 παιδιά που γεννήθηκαν από τι 1999 έως και το 2010. Το ποσοστό διάγνωσης του αυτισμού ήταν περίπου 130 ανά 100.000 ανθρωπο-έτη. Μετά από πολυπαραγοντική προσαρμογή, ο εμβολιασμός με MMR δεν συσχετίστηκε με αυξημένο κίνδυνο για αυτισμό (αναλογία κινδύνου, 0,93). Αυτό ισχύει για όλες τις υποομάδες υψηλού κινδύνου, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών που είχαν αδέρφια με αυτισμό.

Οι ερευνητές εξέτασαν επίσης τον κίνδυνο αυτισμού κατά τη διάρκεια μεμονωμένων περιόδων ενός έτους μετά τον εμβολιασμό με MMR. Καμία περίοδος δεν συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο.

Έτσι, οι ερευνητές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι “η μελέτη υποστηρίζει έντονα ότι ο εμβολιασμός με MMR δεν αυξάνει τον κίνδυνο για αυτισμό, δεν προκαλεί αυτισμό σε ευαίσθητα παιδιά και δεν συνδέεται με τη συσσώρευση περιπτώσεων αυτισμού μετά τον εμβολιασμό”.

Της Amy Orciari Herman

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-11-2019 από developunit.gr πηγή: NEJM Journal Watch

Αποστολή απαντήσεων

No Comments

Post A Comment

EnglishGreek