Τα μικρότερα παιδιά στην τάξη τους έχουν υψηλότερα ποσοστά διαγνώσεων ADHD

Τα μικρότερα παιδιά στην τάξη τους έχουν υψηλότερα ποσοστά διαγνώσεων ADHD

Τα μικρότερα παιδιά σε μια σχολική τάξη είναι πιθανότερο να διαγνωσθούν με διαταραχή ελλειμματικής προσοχής / υπερκινητικότητας (ADHD) σε σχέση με τους μεγαλύτερους συμμαθητές τους, σύμφωνα με μία νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο New England Journal of Medicine (NEJM).

Χρησιμοποιώντας πληροφορίες από μια μεγάλη ασφαλιστική βάση δεδομένων στις ΗΠΑ, οι ερευνητές παρακολούθησαν περίπου 400.000 παιδιά που γεννήθηκαν από το 2007 έως το 2009. Σε 18 πολιτείες, ημερομηνία γέννησης 1η Σεπτεμβρίου θεωρήθηκε ως κατώφλι για την έναρξη του νηπιαγωγείου. Στις πολιτείες αυτές, τα παιδιά που γεννήθηκαν τον Αύγουστο και ήταν μεταξύ των νεότερων στην τάξη τους, είχαν 34% περισσότερες πιθανότητες να διαγνωσθούν με ADHD έως την ηλικία των 7 ετών σε σχέση με τα παιδιά που γεννήθηκαν τον Σεπτέμβριο, που ήταν τα μεγαλύτερα (85 έναντι 64 ανά 10.000 παιδιά). Η διαφορά ήταν στατιστικά σημαντική μόνο στα αγόρια.

Δείτε τι έχει να πει ο δρ. Jenny Radsky σχετικά με αυτή τη μελέτη στο επιστημονικό περιοδικό NEJM Journal Watch Pediatrics και Adolescent Medicine.

Της Kelly Young

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-11-2019 από developunit.gr πηγή: NEJM Journal Watch

Αποστολή απαντήσεων

No Comments

Post A Comment

EnglishGreek