Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής εκδίδει νέες οδηγίες για την διάγνωση και τη διαχείριση των διαταραχών αυτιστικού φάσματος

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής εκδίδει νέες οδηγίες για την διάγνωση και τη διαχείριση των διαταραχών αυτιστικού φάσματος

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής ανανέωσε τις κατευθυντήριες οδηγίες, που ισχύουν από το 2007, για τη διάγνωση και τη διαχείριση των διαταραχών του φάσματος του αυτισμού στα παιδιά (ASD).

Μεταξύ των συστάσεων για τους παιδιάτρους που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Pediatrics, περιλαμβάνονται οι εξής:

Να γίνεται αναπτυξιολογική εκτίμηση κατά τη διάρκεια όλων των προγραμματισμένων επισκέψεων, screening για αναπτυξιολογικές διαταραχές στις επισκέψεις των 9, 18 και 30 μηνών, καθώς και τυποποιημένο screening για Δ.Α.Φ στις ηλικίες των 18 και 24 μηνών.

Να υπάρχει ευαισθητοποίηση για καταστάσεις που συχνά συνυπάρχουν με αυτισμός, όπως διαταραχή ύπνου, προβλήματα σίτισης, γαστρεντερολογικά συμπτώματα, σπασμοί και διαταραχή ελλειμματικής προσοχής/υπερκινητικότητα.

Η φροντίδα των παιδιών με αυτισμό πρέπει να περιλαμβάνει επιτήρηση για τις καταστάσεις αυτές, καθώς και διαχείριση αυτών.

Καθώς οι έφηβοι με αυτισμό πλησιάζουν προς την ενηλικίωση, απαιτείται συνεργασία μαζί τους και με τις οικογένειες τους, ώστε να διασφαλισθεί ομαλή μεταβαση στις δομές φροντίδας ενηλίκων.

Tης Amy Orciari Herman

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-1-2020 από developunit.gr Πηγή: NEJM Journal Watch

Αποστολή απαντήσεων

No Comments

Post A Comment

EnglishGreek