Νέα μελέτη για τον COVID-19 καταλήγει ότι η επαναμόλυνση δεν είναι πιθανή

Νέα μελέτη για τον COVID-19 καταλήγει ότι η επαναμόλυνση δεν είναι πιθανή

Οι ανησυχίες σχετικά με τη μόλυνση με SARS-CoV-2 έχουν φτάσει σε υψηλό επίπεδο στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε όλο τον κόσμο. Με αυξανόμενο αριθμό περιπτώσεων COVID-19, νοσηλείες και θανάτους – και “κοινωνική απομάκρυνση” τώρα μια οικία λέξη – η πιθανότητα μόλυνσης είναι στο μυαλό όλων.

Αν και αυτό δεν ήταν αρκετό για ανησυχία, η εμφάνιση πολλαπλών προσωπικών λογαριασμών – κυρίως από την Κίνα και την Ιαπωνία – των ασθενών που ανάρρωσαν μετά τη μόλυνση μόνο και μονο για να αρρωστήσουν για δεύτερη φορά, υπάρχει καποια ανησυχία για την πιθανότητα επαναμόλυνσης .

Τώρα, μια συνεργασία Kινέζων επιστημόνων ερεύνησε βαθύτερα στο εάν είναι δυνατή ή όχι η επαναμόλυνση με το SARS-CoV-2 με μια μικρή μελέτη σε μαϊμού. Η ομάδα εξέτασε κατά πόσον πρωτεύοντα μη ανθρώπινα, μακάκοι rhesus, μπορούν να επανεμφανίσουν SARS-CoV-2.

H μελέτη δημοσιεύτηκε στις 14 Μαρτίου με τίτλο Reinfection could not occur in SARS-CoV-2 infected rhesus macaques. Το συμπέρασμά τους: ίσως δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε για την επαναμόλυνση.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-4-2020 από developunit.gr Πηγή: Clinical OMICs

Αποστολή απαντήσεων

No Comments

Post A Comment

EnglishGreek