ΝΕΑ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ

Διοργάνωση: Μονάδα Αναπτυξιακής Παιδιατρικής της Β ́ Παιδιατρικής Κλινικής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Επιστημονικά υπεύθυνη: Λωρέττα Θωμαΐδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αναπτυξιακής Παιδιατρικής

Η αυξανόμενη συχνότητα των Αυτιστικών Διαταραχών που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια έχει προβληματίσει Ιδιαίτερα τους ειδικούς και τη βιβλιογραφία. Πρόσφατες μελέτες υπολογίζουν τη συχνότητά τους σε 1 στα 100 παιδιά. Αυτό σημαίνει ότι είναι πιο συχνές από πολλά άλλα παιδιατρικά νοσήματα, γεγονός που καθιστά τις Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος πιεστικό πρόβλημα Δημόσιας Υγείας.

Λόγω της ιδιαίτερα αυξημένης συχνότητας του προβλήματος η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής συνιστά προληπτικό έλεγχο για ανίχνευση Διαταραχών Αυτιστικού Φάσματος στα παιδιά στην ηλικία των 18-36 μηνών.
Ο Παιδίατρος-ειδικός οφείλει πρώτος να αναγνωρίζει τα πρώιμα σημεία των Διαταραχών Αυτιστικού Φάσματος και να δύναται να τα ανιχνεύει συστηματικά με ασφαλή και αντικειμενικό τρόπο.
Στη Μονάδα Αναπτυξιακής Παιδιατρικής, δημιουργήσαμε και σταθμίσαμε σε ελληνικό πληθυσμό την Πρότυπη Αναπτυξιακή Δοκιμασία Ανίχνευσης Διαταραχών Επικοινωνίας «παĩς».

Νέα ημερομηνία Σεμιναρίου Εκπαίδευσης ΠΡΟΣΕΧΩΣ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ «ΠΑΙΣ»

EnglishGreek