Η χρήση φυλλικού οξέος, πολυβιταμινών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο αυτισμού

Η χρήση φυλλικού οξέος, πολυβιταμινών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο αυτισμού

Από Kelly Young

Η χρήση συμπληρωμάτων πολυβιταμινών ή φυλλικού οξέος πριν ή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο για αυτισμό στους απογόνους, σύμφωνα με μια μελέτη παρατήρησης στο επιστημονικό έντυπο JAMA Psychiatry.

Χρησιμοποιώντας ισραηλινές βάσεις δεδομένων υγειονομικής περίθαλψης, οι ερευνητές αξιολόγησαν τη χρήση συνταγογραφημένων συμπληρωμάτων για τους 9 μήνες πριν από τη σύλληψη και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης για 27.000 μητέρες. Από 45.000 απογόνους, το 1% διαγνώστηκε με διαταραχή του φάσματος του αυτισμού.

Μετά από πολύπαραγοντική προσαρμογή, ο κίνδυνος για διάγνωση αυτισμού ήταν σημαντικά χαμηλότερος μεταξύ των παιδιών που γεννήθηκαν από γυναίκες που έλαβαν φυλλικό οξύ ή / και πολυβιταμίνες πριν από την εγκυμοσύνη (σχετικός κίνδυνος 0,39) και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης (RR 0,27), σε σύγκριση με γυναίκες που δεν έλαβαν αντίστοιχα συμπληρώματα. Τα αποτελέσματα ήταν παρόμοια όταν εξετάστηκε χωριστά η λήψη φυλλικού οξέως και η χρήση πολυβιταμινών.

Οι ερευνητές λένε ότι οι επιγενετικές τροποποιήσεις από τη λήψη συμπληρωμάτων θα μπορούσαν να διαδραματίσουν κάποιο ρόλο στην παρατηρούμενη συσχέτιση.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-1-2018 από developunit.gr Πηγή: NEJM Journal Watch

Αποστολή απαντήσεων

[USM_form]

No Comments

Post A Comment

EnglishGreek