Το ποσοστό του αυτισμού συνεχίζει να αυξάνεται: Τώρα 1 στα 40 παιδιά

Το ποσοστό του αυτισμού συνεχίζει να αυξάνεται: Τώρα 1 στα 40 παιδιά

Μια νέα κυβερνητική μελέτη στην Αμερική διαπιστώνει ότι περίπου 1 στα 40 παιδιά στην Αμερική έχει αυτισμό, ένα τεράστιο άλμα από την προηγούμενη εκτίμηση του 1 στα 59 παιδιά.

Η έρευνα ζήτησε από τους γονείς περισσότερων από 43.000 παιδιών, ηλικίας μεταξύ 3 και 17 ετών, κατά πόσο τα παιδιά τους είχαν ποτέ διαγνωστεί με αυτισμό ή διαταραχή του φάσματος του αυτισμού (ASD) και αν το εν λόγω παιδί εξακολουθούσε να βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού.

Ο επικεφαλής της μελέτης Michael Kogan πρότεινε αρκετές ερμηνείες για την ασυμφωνία μεταξύ της προηγούμενης εκτίμησης από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ και των νέων στοιχείων της Εθνικής Έρευνας για την Παιδική Υγεία του 2016.

Πρώτον, σημείωσε ότι «επειδή δεν υπάρχει εργαστηριακή διάγνωση για ASD, είναι δύσκολο να εντοπιστεί». Και πρόσθεσε ότι διαφορετικές μέθοδοι συλλογής δεδομένων μπορούν να παράγουν πολύ διαφορετικά αποτελέσματα.

Για παράδειγμα, ο Kogan επεσήμανε ότι το CDC συγκέντρωσε μόνο πληροφορίες για παιδιά, ηλικίας 8 ετών, που ζούσαν σε 11 κατοικημένες περιοχές. Συγκριτικά, η τελευταία έρευνα εξέτασε ένα πολύ μεγαλύτερο εύρος ηλικίας και είναι η πρώτη τέτοια προσπάθεια να είναι εθνικής εμβέλειας.

Ο τελευταίος αριθμός βασίζεται επίσης σε πιο πρόσφατο χρονικό πλαίσιο από την τελευταία ανασκόπηση του CDC το 2014, σημείωσε ο Kogan. Και τα συμπεράσματα της ομάδας του προέρχονται από πληροφορίες που συλλέχθηκαν από γονείς, ενώ το CDC πραγματοποίησε ανασκόπηση ιατρικών και σχολικών αρχείων.

«Δεν ξέρω αν “έκπληκτος” είναι η λέξη που θα χρησιμοποιούσα», δήλωσε ο Kogan για τα ευρήματα της ομάδας του. «Ξεκινήσαμε τη μελέτη γνωρίζοντας ότι ο επιπολασμός της ASD είχε αυξηθεί τα τελευταία 30 έως 40 χρόνια».

Ο Kogan είναι διευθυντής του Γραφείου Επιδημιολογίας και Έρευνας στο Γραφείο Υγείας της Μητέρας και Παιδιών της Υπηρεσίας Υγείας των Πόρων και Υπηρεσιών των ΗΠΑ (Office of Epidemiology and Research in the Maternal and Child Health Bureau of the U.S. Health Resources and Services Administration).

Εκτός από την εκτίμηση για τον επιπολασμό του αυτισμού, οι ερευνητές σημείωσαν ότι περισσότερο από το 1/4 των παιδιών με ASD (27%) έλαβαν κάποιο είδος φαρμάκου για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της διαταραχής. Σχεδόν τα 2/3 (64%) έλαβαν εκπαιδευτική αγωγή το έτος που έγινε η έρευνα.

Επιπλέον, οι γονείς παιδιών με αυτισμό επισημαίνουν ότι τα παιδιά τους είχαν μεγαλύτερη ανάγκη ειδικής φροντίδας – και είχαν μεγαλύτερο πρόβλημα να πάρουν αυτή τη φροντίδα – σε σχέση με εκείνους που αγωνίζονται με άλλες συγκρίσιμες καταστάσεις όπως η διαταραχή υπερκινητικότητας έλλειψης προσοχής (ADHD), η κατάθλιψη και το άγχος, προβλήματα συμπεριφοράς ή συμπεριφοράς, διανοητικές ή μαθησιακές δυσκολίες ή / και σύνδρομο Tourette.

Συγκεκριμένα, οι γονείς δήλωσαν ότι είχαν 44% περισσότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν προβλήματα ψυχικής υγείας, 24% λιγότερο πιθανό να λάβουν βοήθεια για τη συντονισμένη περίθαλψη και 23% λιγότερο πιθανό να έχουν ένα «ιατρικό σπίτι» για το παιδί τους, δηλαδή μια ενιαία ομάδα φροντιστών .

Τα ευρήματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στις 26 Νοεμβρίου 2018 στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στο επιστημονικό περιοδικό Pediatrics.

Ο Thomas Frazier, επικεφαλής του Autism Speaks, εξέφρασε ελάχιστη έκπληξη για τα ευρήματα. «Είναι γενικά συνεπή με τις προηγούμενες έρευνες που απευθύνονται σε γονείς και άλλες άμεσες μελέτες επιπολασμού όπου οι ερευνητές εξετάζουν άμεσα και προσπαθούν να εντοπίσουν τον αυτισμό», δήλωσε, προσθέτοντας ότι οι αριθμοί του CDC είναι «πιθανώς λίγο συντηρητικοί»Όσον αφορά τους λόγους για τους οποίους οι εκτιμήσεις αυξάνονται γενικά τα τελευταία χρόνια, ο Frazier απέρριψε την ιδέα ότι το συνολικό ποσοστό των παιδιών στην Αμερική που έχουν αυτισμό αυξάνεται τόσο γρήγορα, υποδηλώνοντας αντιθέτως ότι οι μέθοδοι ανάλυσης έχουν γίνει «πιο φιλελεύθερες και χωρίς αποκλεισμούς».

Όσον αφορά το ευρύτερο ζήτημα της πρόσβασης στην περίθαλψη, ο Frazier συμφώνησε ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη να εξασφαλιστεί καλύτερη πρόσβαση στον έγκαιρο έλεγχο και στη μετέπειτα θεραπεία, ιδίως για οικογένειες χαμηλού εισοδήματος.

Ο Frazier πρόσθεσε ότι «οι έγκαιρες, εντατικές αναπτυξιακές και συμπεριφορικές παρεμβάσεις είναι αποτελεσματικές», ειδικά όταν οι γονείς συμμετέχουν ενεργά σε αυτές και είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν το παιδί τους.

Σύμφωνα με το Autism Speaks, η διαταραχή του φάσματος του αυτισμού αναφέρεται σε ένα «ευρύ φάσμα καταστάσεων που χαρακτηρίζονται από διαταραχές στις κοινωνικές δεξιότητες, επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές, ομιλία και μη λεκτική επικοινωνία».

Από τον AlanMozes

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-12-2018 από developunit.gr Πηγή: WebMD News

Αποστολή απαντήσεων

[USM_form]

No Comments

Post A Comment

EnglishGreek