Η χρήση κάνναβης στο σπίτι αυξάνεται συνεχώς από γονείς

Η χρήση κάνναβης στο σπίτι αυξάνεται συνεχώς από γονείς

Η χρήση κάνναβης από τους γονείς στο σπίτι αυξάνεται, θέτοντας σε κίνδυνο τα παιδιά τους από την έκθεση τους στο παθητικό κάπνισμα κάνναβης, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό Pediatrics.

Χρησιμοποιώντας στοιχεία από την Εθνική Έρευνα για τη Χρήση και την Υγεία των Ναρκωτικών, οι ερευνητές εξέτασαν τις τάσεις όσον αφορά το κάπνισμα τσιγάρων και τη χρήση κάνναβης από το 2002 έως το 2015. Η ανάλυση περιελάμβανε περίπου 170.000 ενήλικες με παιδιά ηλικίας κάτω των 18 ετών που ζούσαν στο σπίτι με τους γονείς τους.

Βρέθηκε ότι το κάπνισμα τσιγάρων μειώθηκε κατά τη διάρκεια της μελέτης (από 28% έως 20% των ερωτηθέντων), ενώ η σημερινή χρήση κάνναβης αυξήθηκε (5% έως 7%). Η χρήση κάνναβης ήταν συχνότερη στους καπνιστές τσιγάρων. Για παράδειγμα, το 2015, το 17% των καπνιστών τσιγάρων ανέφερε την ταυτόχρονη χρήση κάνναβης, ενώ το 4% των μη καπνιστών το έπραξαν.

Οι ερευνητές αναφέρουν στοιχεία που υποδηλώνουν ότι το παθητικό κάπνισμα κάνναβης «φέρει κινδύνους για την υγεία παρόμοιους ή χειρότερους από αυτούς που προκαλεί το παθητικό κάπνισμα τσιγάρου. «Οι γονείς θα μπορούσαν να επωφεληθούν από την εκπαίδευση για την προστασία των παιδιών από τα προϊόντα μαριχουάνας, τα σύνεργα τους, τα απόβλητα τους και τον καπνό», κατέληξαν οι ερευνητές.

* Της Amy Orciari Herman

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-1-2019 από developunit.gr Πηγή: NEJM Journal Watch

Αποστολή απαντήσεων

[USM_form]

No Comments

Post A Comment