Τα παιδιά με αυτισμό είναι πιο πιθανό να έχουν αλλεργίες

Τα παιδιά με αυτισμό είναι πιο πιθανό να έχουν αλλεργίες

Τα παιδιά με αυτισμό έχουν περισσότερες πιθανότητες να έχουν τροφική, αναπνευστική ή δερματική αλλεργία, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Ειδικότερα, οι ασθενείς μπορούν να ρωτήσουν για μια ευρέως αναφερθείσα μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε  στο επιστημονικό έντυπο JAMA Network Open, υποδηλώνοντας μια σύνδεση μεταξύ αλλεργιών και αυτισμού.

Οι ερευνητές μελέτησαν περίπου 200.000 παιδιά, των οποίων οι γονείς απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με τις αλλεργικές παθήσεις και τη διαταραχή του φάσματος του αυτισμού (ASD)  σε μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το 1997 έως το 2016.

Συνολικά, το 4% των παιδιών είχαν τροφική αλλεργία, το 12% είχε αναπνευστική αλλεργία, το 10% κάτω από το 1% είχε διαταραχή του φάσματος του αυτισμού.

Μετά από πολυπαραγοντική προσαρμογή, τα παιδιά με αυτισμό ήταν πιο πιθανό να έχουν τις τρεις αλλεργικές συνθήκες που μελετήθηκαν από αυτά χωρίς αυτισμό, με τη μεγαλύτερη συσχέτιση να παρατηρείται για τροφική αλλεργία (αναλογία πιθανότητας, 2.3).

Οι ερευνητές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η αλλεργία και ο αυτισμός μπορεί να έχουν έναν κοινό μηχανισμό, όπως ανοσολογική δυσλειτουργία. Ωστόσο, προειδοποιούν: «Δεν γνωρίζαμε τον χρόνο έναρξης των αλλεργικών συνθηκών ή του χρονικού διαστήματος της διάγνωσης (αυτισμού). Επομένως, δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε χρονική σχέση και αιτιώδη συμπεράσματα από την παρούσα μελέτη».

Της Amy Orciari Herman

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-1-2019 από developunit.gr Πηγή: NEJM Journal Watch

 

Αποστολή απαντήσεων

[USM_form]

No Comments

Post A Comment