Εκδηλώσεις Μονάδας

Εκδηλώσεις Μονάδας

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: Ανίχνευση Διαταραχών Επικοινωνίας Αυτιστικού Φάσματος με την Αναπτυξιακή Δοκιμασία ΠΑΙΣ

Με μεγάλη επιτυχία, ολοκληρώθηκε το Σάββατο 6 Απριλίου 2019, το 2ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο ΔΗ.ΚΙ. Λεμεσού στο Κ΄ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού, με κεντρικό ομιλητή τον κ. Δρ. Αλέξανδρο Αλεξάνδρου, Γλωσσοπαθολόγο – Λογοθεραπευτή.

Ο κ. Αλεξάνδρου έκανε μεταξύ άλλων αναφορά στην Αναπτυξιακή Δοκιμασία Ανίχνευσης Διαταραχών Επικοινωνίας «ΠΑΙΣ», οι οποίες ως γνωστόν σχετίζονται σε πολύ μεγάλο βαθμό με γλωσσικές, και όχι μόνο, αποκλίσεις στο παιδί. Επακολούθησε ζωηρή κι ενδιαφέρουσα συζήτηση πάνω στα εν λόγω ζητήματα.

Ημερίδα για της γλωσσικές διαταραχές και τη σχολική αποτυχία

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Λογοθεραπευτών – Ειδικών Παιδαγωγών (Π.Ε) διοργάνωσε με επιτυχία Ημερίδα με θέμα: «Γλωσσικές διαταραχές και σχολική αποτυχία: ο ρόλος της πρώιμης παρέμβασης», στις 14 Απριλίου 2019, στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού».

Προσκεκλημένοι εισηγητές της Ημερίδας ήταν η επιστημονικά υπεύθυνη της Μονάδας μας κα. Δρ. Λωρέττα Θωμαΐδου και ο συνεργάτης της Μονάδας μας κ. Δρ. Αλέξανδρος Αλεξάνδρου, Γλωσσοπαθολόγος-Λογοθεραπευτής.

Στην εισήγησή της η κα. Δρ. Θωμαΐδου έκανε εκτενή αναφορά στην αξία του έγκαιρου screening test για την ανίχνευση πιθανών Διαταραχών Λόγου και Ομιλίας στα παιδιά, τις οποίες συνέδεσε με γλωσσικές και με μαθησιακές στη συνέχεια αποκλίσεις.

Έντονο ενδιαφέρον κίνησε επί τούτου στο ακροατήριο η προβολή της Αναπτυξιακής Δοκιμασίας Ανίχνευσης Διαταραχών Επικοινωνίας «ΠΑΙΣ». (Για περισσότερες πληροφορίες: https://developunit.gr) Ο κ. Δρ. Αλεξάνδρου επικεντρώθηκε στην εισήγησή του στο συσχετισμό γλωσσικών διαταραχών ήδη από την προσχολική ηλικία με κατοπινές μαθησιακές δυσκολίες στο σχολικό πλαίσιο. Αμφότεροι οι ομιλητές προέβαλαν πλούσιο και παραστατικό οπτικοακουστικό υλικό.

Αναπτυξιακή Δοκιμασία ΠΑΙΣ: Αναπόσπαστο κομμάτι των αξιολογήσεων του Κ.Ε.Φ.Π.

Τεράστιο ήταν το ενδιαφέρον για την Πρότυπη Αναπτυξιακή Δοκιμασία Ανίχνευσης Διαταραχών Επικοινωνίας «ΠΑΙΣ», η οποία χορηγήθηκε στις 16 Μαΐου 2019, στα πλαίσια ευρύτερου αναπτυξιακού ελέγχου που πραγματοποίησε το Κέντρο Ειδικής Φροντίδας Παιδιών (Κ.Ε.Φ.Π.) του Πολεμικού Ναυτικού στο Γ’ Βρεφονηπιακό Σταθμό Αθηνών, ο οποίος εδρεύει εντός του στρατοπέδου “Παπάγου”.

Η ανωτέρα δράση είχε ως σκοπό την ανίχνευση και πρόληψη τυχόν Νευροαναπτυξιακών Διαταραχών που αφορούν τον λόγο/ομιλία, την αντίληψη, τη λεπτή/αδρή κινητικότητα και την κοινωνική συμπεριφορά, στοχεύοντας στην έγκαιρη διάγνωση και ενημέρωση των οικογενειών για τα κατάλληλα εκπαιδευτικά/θεραπευτικά προγράμματα αντιμετώπισης των δυσκολιών που εντοπίστηκαν.

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας στη Μονάδα Αναπτυξιακής Παιδιατρικής

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ετήσια κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Μονάδας Αναπτυξιακής Παιδιατρικής της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019, στο Νοσοκομείο Παίδων «Π.&Α. Κυριακού».

Χαρακτηριστικό της εκδήλωσης ήταν η μεγάλη συμμετοχή των συνεργατών και του προσωπικού της Μονάδας, οι οποίοι μετέφεραν με την παρουσία τους τη θετική ενέργεια και δημιούργησαν μια φιλική – οικογενειακή ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ανταλλάσσοντας ευχές.

Το φλουρί στην πίτα το κέρδισε η Κλαίρη Σιάρκου, ψυχολόγος και συνεργάτης της Μονάδας, στην οποία ευχόμαστε ολόψυχα καλή τύχη και καλή χρονιά.

Η Λωρέττα Θωμαΐδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αναπτυξιακής Παιδιατρικής, καθώς και τα μέλη της Μονάδας, εύχονται σε όλους υγεία και μια δημιουργική χρονιά.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΛΗΞΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Τελετή λήξης 10ου Σεμιναρίου Ειδικής Αγωγής

Με μεγάλη επιτυχία, ολοκληρώθηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019, το 10ο ετήσιο επιμορφωτικό σεμινάριο κατάρτισης στην ειδική αγωγή. Ύστερα από την αξιολόγηση του, από τους συμμετέχοντες, ακολούθησε η απονομή των πιστοποιητικών παρακολούθησης, από την αναπλ. καθηγήτρια Αναπτυξιακής Παιδιατρικής Λ. Θωμαΐδου.

Ιδιαίτερά και ενθουσιώδη ήταν τα σχόλια τόσο των δια ζώσης επιμορφούμενων όσο και αυτών που παρακολουθούσαν το σεμινάριο εξ’ αποστάσεως, από όλη την Ελλάδα και χώρες του εξωτερικού, μέσω πλατφόρμας elearning. Σας παραθέτουμε μερικά από αυτά.

-«Σας ευχαριστούμε πολύ! Μάθαμε πολλά στο σεμινάριο αυτό, τα οποία θα μας χρησιμεύσουν όχι μόνο στη δουλειά μας, αλλά και στη ζωή μας γενικότερα!»

-«Ευχαριστούμε πάρα πολύ για όλη την εμπειρία και τις γνώσεις που απλόχερα μας δώσατε. Οργανώσατε άριστα το σεμινάριο, σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο. Καλή συνέχεια!!!»

-«Στην κα Θωμαΐδου, στην κα Λαδά και σε όλους τους εισηγητές και διοργανωτές του σεμιναρίου, ένα μεγάλο μπράβο για την εξαιρετική δουλειά!!!»

-«Ένα μεγάλο ευχαριστώ και μπράβο για το τέλεια οργανωμένο και πλούσιο σε υλικό και γνώσεις πρόγραμμά σας!»

-«Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για όλα όσα μας μάθατε. Ήταν μια τέλεια εμπειρία τόσο σε θεωρητικό όσο και πρακτικό επίπεδο.»

-«Σας ευχαριστούμε πολύ για όλα!!! Εξαιρετική δουλειά από όλους σας!! Πλούσιο πρόγραμμα, υλικό και υπέροχοι εισηγητές!!»

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

EnglishGreek